Uppfinningen

Idén som jag (uppfinnaren) fick utgick från sjösäkerhet, d.v.s. att rädda liv. Utgående från alla båt- och fartygsolyckor som har skett och återkommande sker gällde det att först hitta akilleshälen. Detta varierar ju från olycka till olycka, men ett genomgående problem är att båten (beroende på konstruktion) inte flyter även om det inte går hål i skrovet, t.ex. vid en för stark lutning, Vad händer? Jo vatten kommer in och ersätter den ”fria” luften. AHA! om vi kan hindra att luften ersätts av vatten så kommer liv att räddas! Hur gör man nu detta. Många material och lösningar kan upplevas hjälpa till med detta, men effekten blir ofta:

  • båten blir för tung (kostar mycket att att driva den framåt)
  • en del material suger åt sig fukt och kan därmed orsaka rost/korrosion

Lösningen blev små kuddar fyllda med luft (kan vara annan gas) som man fyller hela hålrum med, dvs de hålrum som ändå inte nyttjas. För att kuddarna skall vara enkla att installera och att ta bort (t.ex. vid en inspektion) så hänger de ihop i långa band. Eftersom det inte finns många helt raka ”väggar” i ett båtskrov måste kuddarna dessutom också vara formbara.

2 reaktion på “Uppfinningen

    • Kul att du tycker det!
      Hjälp oss gärna i vår nuvarande situation (konkurshot) genom att (åtminstone) sprida info till de i ditt nätverk som håller med dig och ev. kan hjälpa oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *