TDU är aktiva och engagerade

Igår var jag på OPEN SPACE möte i Täby Danderyd Uppfinnareförening, vilket var en mycket positiv upplevelse. Medelåldern är hög – den äldste är 91 år – men vad gör väl det när det är ”högt i tak”, kunskapen vibrerar i luften och erfarenheterna mycket stora och varierande. Det som dock var oroande var (vilket jag befarade redan när jag gjorde bildspelet:

http://youtu.be/Ylc5leHhxvA

) att det är så många uppfinnare som har ”råkat illa”, ut inte minst ekonomiskt, fastän ambitionen normalt hos uppfinnare alltid är att hjälpa till och att förbättra samhället! Att bli förd bakom ljuset, haft samarbetspartners/kunder som inte har hållit vad de har lovat, men framförallt få ”samhället” som motståndare, när man behöver som mest hjälp, verkar vara en uppfinnares vardag!

Nåväl besöket blev för min del en hit! Jag fick mycket bra kontakter och många goda råd, vad man skall göra i situationer som vår. Det viktigaste rådet var nog att vara försiktig – det är lätt att tro att man ”är säker i båten”, men det finns fällor och fel där man minst anar det – inte minst i relationen med blufföretag och även (tydligen) Skatteverket och Kronofogden. Men jag fick också framåt riktade (strategiska) råd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *